Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Affald og miljø

Noget affald kan ikke brænde, og noget affald bør ikke brændes, da det indeholder giftige stoffer.

Det er for eksempel badebolde og gummistøvler. De er ofte lavet af PVC. PVC indeholder klor, som giver syreregn, hvis man ikke renser røgen fra forbrændings-anlæggene. Det er svært at se, om en ting er lavet af PVC eller en anden type plastik. Derfor er der mange mennesker, som smider det i deres restaffald.

Der er også nogen mennesker, der smider mobiltelefoner, batterier og ledninger til forbrænding. Det må man heller ikke, for de indeholder blandt andet tungmetaller og andre metaller, der er farlige eller kunne være blevet genbrugt. I stedet ender metallerne i slaggen eller røgen. Her kan de ikke genbruges.

Når man brænder affald dannes der også en luftart, der hedder CO2. Du har måske hørt, at CO2 er med til at give klimaændringer. Det er også rigtigt, men man kan ikke rense CO2 fra røgen. Nogen snakker om at lægge CO2'en ned i store huller under jorden. Men ingen ved, om det virker.

Fotos med affald og miljø

Artikel om affald og miljø

Affaldsbehandling i Grønland

Grønland er verdens største ø. Men der bor kun 56.500 mennesker, da 3/4 er dækket af is. Samtidig er der langt mellem byer og bygder, og det gør det svært at transportere fx affald. Derfor har Grønland også nogle andre problemer med affald end Danmark.

Quiz - dyb klogskab

Hvad ved du om deponi?