Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Hver dag omgiver du dig med elektronik. Elektronik er ting, der bruger strøm. Enten fra kontakten eller fra batterier. Her er nogle eksempler: lygter, mobiltelefoner, fjernsyn og køleskabe.

Jo rigere vi er blevet i Danmark, jo mere elektronik får vi derhjemme:

  1. Da dine oldeforældre var børn, havde de fleste hjem kun elpærer og radioer.
  2. Da dine bedsteforældre var børn, kom fjernsynet og de første maskiner til køkkenet.
  3. Da dine forældre var børn, blev farvefjernsyn og videomaskiner almindelige i danske hjem.
  4. Det var først omkring det tidspunkt, hvor du blev født, at computere, spillekonsoller, dvd-afspillere og mobiltelefoner blev almindelige i de fleste danske hjem.

I dag er vi næsten blevet afhængige af elektriske produkter. Prøv at forestille dig en dag uden mobiltelefon eller computer.

Der kommer hele tiden nye og forbedrede produkter ud i butikkerne. Tænk bare på, hvor hurtigt der kommer en ny mobiltelefon, der får din gamle telefon til at ligne en oldsag.
Denne store udskiftning af elektroniske ting betyder, at der kommer en masse affald. Der kommer affald, når de nye ting bliver lavet. Der kommer affald når de gamle ting bliver smidt væk. Derfor er det vigtigt at indsamle elektronikken rigtigt. Så kan mange af delene nemlig genbruges.

 

Artikel om elektronik

Elektronik i historien

Vi køber mere og mere elektronik, og vi smider mere og mere ud. I fremtiden vil vi smide endnu mere ud.

Quiz - dyb klogskab

Hvad ved du om genbrug?