Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Fremtidens affaldsløsninger

Mange vil gerne sortere deres affald bedre. Men de fleste kan ikke lide at have hele forhaven fyldt med skraldespande. Metal, glas og papir kan mange steder afleveres som storskrald eller på genbrugspladsen, men alligevel havner meget i den almindelige skraldespand.

Kommunerne vil gerne have folk til at sortere bedre, så vi kan genbruge mere affald. Derfor giver flere kommuner nu folk skraldespande, som er opdelt i to eller fire rum. I skraldespandene kan man så sortere metal, papir, plastik, glas og nogen gange bioaffald.

Når skraldespandene til sortering står tæt på, hvor folk bor, bliver de bedre til at sortere. Så ryger dåsen med de flåede tomater og kapsler ikke i skraldespanden.

Folk lægger også meget mere papir og glas i de forskellige rum, så vi får mere til genbrug og mindre til forbrænding. Og for de fleste, er det helt nyt at sortere plastik fra til genbrug - og bioaffald til at lave biogas af.

Det er specialbyggede skraldebiler, der tømmer skraldespandene med flere rum. Bilerne er også delt i to/fire rum, så affaldet ikke blandes sammen.

Se billederne ovenfor eller se en tømning af beholderen på YouTube: Søg på Madam Skrald.

Borgerne er generelt glade for ordningen, og de fortæller, at det får dem til at sortere meget mere. Især af plastik og metal, som tidligere endte i forbrændingsanlæggene.

Fotos med fremtidens affald

Artikel om fremtidens affald

Affaldssug

Affaldssug er et system, hvor affaldet suges ud fra et rum under jorden med en stor støvsugerbil.

Quiz - dyb klogskab

Hvad ved du om deponi?