Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Fremtidens affaldsløsninger

Affaldssug er i princippet en stor støvsuger, der henter affald fra lejligheder. Metoden blev opfundet i Sverige i 1960erne, men er først i de senere år kommet til Danmark. Systemet findes i bl.a. København, Aarhus og Odense.

Beboerne kaster deres affald i en stander i gården eller i en affaldsskakt i opgangen. Herfra falder affaldet ned i en lukket tank eller et særligt kældrerum.

Når sugebilen henter affaldet, tilsluttes den et sugested ude på vejen. Herfra suges affaldet op i bilen med cirka 70 kilometer i timen. Det lyder som en meget kraftig støvsuger, og det hele er overstået på under to minutter.

Det giver mere plads til græs, træer og legepladser i baggårdene. Standerne til affaldet fylder mindre end de gamle containere og er også mere hygiejniske.

Affaldssug er udviklet til restaffald, men kan også tage imod bioaffald, papir, dåser, pap og plastikflasker. Man skal dog stadig sortere affaldet i de rigtige huller.

Fotos med fremtidens affald

Artikel om fremtidens affald

Affaldssug

Affaldssug er et system, hvor affaldet suges ud fra et rum under jorden med en stor støvsugerbil.

Quiz - dyb klogskab

Hvad ved du om elektronik?