Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Henkastet affald

Både børn og voksne smider massevis af affald i naturen hvert år.
Slikpapir, dåser fra øl og sodavand, gamle sofaer og byggeaffald smides rundt omkring i skove, på marker, på vejen, på stranden og i vandet. Og der hører det jo ikke til.

I 2017 var mere end 1475 grupper landet over med til at rydde op i naturen sammen med Danmarks Naturfredningsforening. I alt samlede de 155.208 kg affald sammen. De samlede blandt andet 108.177 dåser. De fleste dåser i naturen er uden pant - dvs. købt i Tyskland. De fleste var uden pant, fordi de er blevet købt i Tyskland. Derfor tror mange, at dåserne ikke har nogen værdi. I stedet smider de dem i naturen. Her kan de ligge i op til 500 år. I stedet skulle de aflevere dem i en butik eller på genbrugspladsen. Også selv om der ikke får pant for dåserne

Væk med lorteposen: Man kan undre sig over, at man også finder hundelorte i poser. Samler man den ikke op, forsvinder den i naturen på cirka to uger. Hvis den ligger i en pose, kan den ligge der i omkring 50 år!

Kilder:

http://www.affaldsindsamlingen.dk/arets-resultater/

Fotos med henkastet affald

Artikel om henkastet affald

Affald i naturen: Nedbrydningstider

Nedbrydningstiden er den tid, det tager for en ting at forsvinde i naturen. Nogle ting forsvinder næsten med det samme. Andre ting kan ligge i mange hundrede år.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om fremtidens affaldsløsninger