Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Henkastet affald

En undersøgelse fra Hold Danmark Rent viser, at mange af de voksne mellem 30-39 år holder op med at smide affald ud af bilvinduet, når de får børn.

Årsagen til dette menes at være, at voksne gerne vil være et forbillede for børn og børnebørn. Forældrene ved jo godt, at de ikke skal smide affald på gaden - eller ud af vinduet på bilen.

Voksne får børn til at smide mindre affald

Undersøgelser viser også, at børn smider mere affald, end de selv tror. Men børn og unge smider mindre affald, når de er sammen med voksne. Det kan skyldes, at børnene ved, at de voksne vil bede dem om at samle affaldet op - eller at de gerne vil vise de voksne, at de er godt opdraget.

Undersøgelser viser også, at unge mellem 15 og 25 år smider mest affald - og samler mindst op efter andre. Unge smider mere affald på gaden, når de er sammen med deres venner på samme alder.

Konklusionen er, at danskerne - børn som voksne - smider mindre affald, når de vil gøre et godt indtryk på andre.

865 henkastet affald

Fotos med henkastet affald

Artikel om henkastet affald

Affald i naturen: Hvad smider vi i naturen?

Hvert år smider vi masser af affald i naturen. Det er dumt, for det meste affald forsvinder ikke af sig selv og kan ligge i naturen i mange år. Her kan du læse om noget af det affald tusindvis af børn fandt, da de deltog i en stor affaldsindsamling.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om genbrug