Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

3.-4. klasse

Hvis du vil det, er det smart at have to skraldespande i køkkenet: En til det, der gerne må komme i komposten. Og en spand til det, som skal til forbrænding.

Udenfor skal du have en kompostbeholder til at putte det grønne affald i. Her er det smartest at have en beholder, som er lukket. For så kan der ikke komme mus og rotter i den. Hvis I kun vil kompostere haveaffald, kan I nøjes med at lægge det grønne affald i en bunke i et hjørne af haven.

Når man har lagt det grønne affald i kompostbeholderen, spiser orme, bænkebidere og andre smådyr affaldet. Det er en god idé at rode op i affaldet en gang imellem. Så bliver det blandet og får lidt luft. I løbet af et års tid kan I tage det første kompostjord ud af beholderens bund. Det kan bruges som gødning i haven. Komposten gør jorden bedre for planterne at vokse i.

Når man lægger sit grønne affald i en beholder hjemme i haven, sparer man forbrændingsanlæggene for en masse affald. Samtidig får haven god gavn af kompostjorden. Det er altså rigtig godt for naturen at beholde sit grønne affald derhjemme.

Artikel om kompost

Kompostjord

Kompostjord er en slags gødning, man kan bruge hjemme i sin have.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om henkastet affald