Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

3.-4. klasse

En kompostbeholder kan være af plastik eller af træ. Man kan købe den, eller man kan bygge den selv. Hvis man putter grønt køkkenaffald i den, skal den helst være lukket i bunden og i toppen. Så kommer der nemlig ikke mus og rotter i den.

Kompostbeholderen skal helst stå i læ og ikke i direkte sol. Det er også en god idé at rode op i affaldet en gang imellem. Så bliver det blandet og får lidt luft.

Jo flere smådyr og orme, som lever i beholderen, jo hurtigere går det med at få affaldet lavet om til jord. De små røde kompostorme er specielt gode til at spise sig vej gennem affaldet.

I løbet af et års tid kan man tage det første kompostjord ud af beholderens bund. Det kan bruges som gødning i haven. Komposten gør jorden bedre for planterne at vokse i.

Artikel om kompost

Haveaffald

Grene, græs og blade er haveaffald. Haveaffald kan blive til jord, hvis man lægger det i en bunke i haven. Så vil orme og andre smådyr lave affaldet til jord.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om henkastet affald