Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Mange ting er lavet af plastik, og der findes mange slags plastik. Det kan være meget svært for almindelige mennesker at se, hvilken slags plastik tingene er lavet af. Derfor har man valgt at mærke mange ting med nogle bogstaver eller symbolerne, du ser herover. Prøv, om du ikke kan finde mærket på din shampoo-flaske derhjemme.

Ting som er lavet af plast-typerne PE-HD og PP, kan man genbruge. De to slags plastik bruges til for eksempel shampoo-flasker og bøtter til is.

For at man kan genbruge plasten, skal den være ren. Det vil sige uden madrester og sæbe. Derfor skal du skylle plasten godt, inden du afleverer det til genbrug.

Plasten bliver vasket og knust. Bagefter smelter man det om til nye ting. Det kan være til kompostbeholdere eller sådan nogle plastikrør, man ruller gulvtæpper op på.

Artikel om plast

PVC-plastik

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem. Dukker, badedyr, regntøj og ledninger er nogle af de ting, der kan være lavet af PVC. Der er klor i PVC. Derfor må du ikke smide PVC i skraldespanden.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om henkastet affald