Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Affald og miljø

Mange mennesker synes, at det er en god ide, hvis man kan bruge andre menneskers brugte ting. det kan være en gammel sofa, en lampe eller måske en haveflise?

Men det er forbudt at klunse på de fleste genbrugspladser. Det er der flere grunde til.

  • Bl.a. er der noget sikkerhed i det. Hvis folk bare hopper op i containerne på genbrugspladsen, kan de måske få affald i hovedet - fx en flise - som andre smider op, når de tømmer deres bil eller trailer.
  • Folk skal også have lov til at komme af med deres affald uden at andre tager det. der kan jo være personlige oplysninger i fx mobiler, computere og gamle papirer.
  • Desuden er der mange steder problemer med professionelle klunsere, der stjæler både storskraldsting, metal og kabelskrot for at tjene penge på det. Når kommunen sælger affaldet videre tjener vi alle sammen penge på det.

På nogle genbrugspladser er der mulighed for at stille sin brugte sofa, reol og porcelæn i særlige genbrugsafdelinger, hvor andre så må tage tingene med hjem. Det er godt for miljøet, at tingene kan genbruges direkte.

Fotos med affald og miljø

Artikel om affald og miljø

Love om affald

Din kommune bestemmer, hvor, hvordan og hvor tit du får hentet dit affald. Det gælder både det affald, der kommer fra dig og din familie, og det der kommer fra firmaer.

Quiz - dyb klogskab

Hvad ved du om forbrænding og energi?