Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Artikler

Elektronikaffald skal specialbehandles

Elektronik betegnes normalt ikke som farligt affald, selvom de indeholder både miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Men det skal stadig til specialbehandling.

Batterier

Et batteri er et lager af energi. Energien er gemt i de metaller, som batteriet er lavet af. Metallerne kan industrien bruge igen. Nogle af metallerne er giftige. Derfor skal batterier indsamles som farligt affald.

Genbrug af mobiltelefoner

Ligesom al anden elektronik må en mobiltelefon ikke smides i skraldespanden. Så bliver den nemlig brændt på et forbrændingsanlæg. Det giver forurening, og alle de værdifulde metaller i mobiltelefonen går tabt i stedet for at blive genbrugt.

Energimærkning af sparepærer

Sparepærer bruger meget mindre strøm end almindelige pærer. Derfor kan man spare både strøm og penge på elregningen, hvis man skifter de almindelige pærer ud.

Elektronikaffald

Mængden af elektronikaffald vokser i øjeblikket meget hurtigt. Det går hurtigere end noget andet affald. I fremtiden vil denne mængde vokse endnu hurtigere.

Indsamling af elektronik

Vi får mere og mere elektronikaffald. Elektronik indeholder både farlige stoffer og sjældne materialer. Derfor er det vigtigt, at vi får det indsamlet rigtigt.

Sådan laver man elektronik

Når man laver en elektronikting, indgår der mange forskellige stoffer. Til at lave en computer bliver der i alt brugt 1,5 tons forskellige stoffer.

Lysstofrør og sparepærer

Der er sikkert masser af lysstofrør i loftet på din skole, og måske har I sparepærer derhjemme? De bruger mindre energi og holder længere. Derfor er det godt for miljøet at bruge dem. Men de indeholder kviksølv og er derfor farligt affald.

Genbrug af batterier

Meget elektronik indeholder batterier. Batterierne laver strøm, men når de ikke dur mere, skal de afleveres som farligt affald.

Brugen af elektronikting

Elektronikting bruger meget energi, også selvom man ikke bruger dem.
Når man bruger sine elektronikting, giver det skade på miljøet. Det er fordi, elektronikting bruger meget strøm.

Del denne side med andre