Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Fremtidens affaldsløsninger

Den usynlige by er den del af byen, som ligger under jorden. Men også den del, der er trådløst - for eksempel signalerne til vores internet og telefoner.

Når vi skyller ud i toilettet, er det de færreste, der tænker over, hvor indholdet ender.

Vi kan stadig se vores affald. Der findes skraldespande og genbrugscontainere der, hvor vi bor, ved supermarkedet, på skolen, ved stoppestedet og mange andre steder, hvor vi kommer til daglig.

Det er selvfølgelig rart at kunne finde skraldespanden, når man skal smide noget ud. Men skraldespande er ofte ulækre med rester af mad og drikke, cigaretskodder og måske spytklatter.

Det er ikke rart at sidde på en fortovscafé, hvis der er en skraldespand lige ved siden af - eller parkere sin bil ved siden af en stinkende container.

Derfor synes mange, at affaldet skal være mere usynligt.

Mange kommuner prøver at grave skraldespandene ned. Men det kan man ikke altid. I de store byer er der i forvejen mange ledninger, kloakker, fjernvarmerør med mere i jorden. Derfor er det svært at finde plads til affaldet.

Fotos med fremtidens affald

Artikel om fremtidens affald

Flerkammersortering

Mange mennesker er trætte af at de mange skraldespande i haven. Derfor indfører flere og flere kommuner nu en løsning med skraldespande, der er opdelt i to eller fire rum i én beholder. Det får nemlig folk til at sortere mere fra til genbrug.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om farligt affald