Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Kompostering i haven

Du kan selv være med til at forvandle dit grønne affald til jord derhjemme.

Hvis du vil det, er det smart at have to skraldespande i køkkenet: En til det der gerne må komme i komposten. Og en spand til det som skal til forbrænding.

Udenfor skal du have en kompostbeholder til at putte det grønne affald i. Her er det smartest at have en beholder, som er lukket. Så kan der ikke komme mus og rotter i den. Hvis man kun vil kompostere haveaffald, kan man nøjes med at lægge det grønne affald i en bunke i et hjørne af haven. Så tager det bare længere tid at kompostere det.

Når man har lagt det grønne affald i kompostbeholderen, spiser orme, bænkebidere og andre smådyr affaldet. Det er en god idé at rode op i affaldet en gang imellem. Så bliver det blandet og får luft. Det er godt for de bakterier og smådyr, der bor i komposten og spiser affaldet. I løbet af et års tid kan I tage den første kompostjord ud af beholderens bund. Den kan bruges som gødning i haven. Komposten gør jorden bedre for planterne at vokse i.

Når man lægger sit grønne affald i en beholder hjemme i haven, sparer man forbrændings-anlæggene for en masse affald. Samtidig får man en bedre jord i sin have. Det er altså rigtig godt for naturen at beholde sit grønne affald derhjemme.

Del denne side med andre