Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Kompostbeholder

En kompostbeholder bruges til at lave grønt affald til jord.

En kompostbeholder kan være af plastik eller af træ. Man kan købe den eller man kan bygge den selv. Hvis man putter grønt køkkenaffald i den, skal den helst være lukket i bunden og i toppen. Så kommer der nemlig ikke mus og rotter i den. I bunden skal der være små huller, så vandet kan løbe ud, hvis der er for meget i beholderen.

Kompostbeholderen skal helst stå i læ og ikke i direkte sol. Det er også en god idé at rode op i affaldet en gang imellem. Så bliver det blandet og får lidt luft. Så arbejder bakterier og orme hurtigere.

Jo flere bakterier, smådyr og orme der lever i beholderen, jo hurtigere går det med at få affaldet lavet om til jord. De små røde kompostorm er specielt gode til at spise sig vej gennem affaldet.

I løbet af et års tid kan man tage det første kompostjord ud af beholderens bund. Det kan bruges som gødning i haven. Komposten gør jorden bedre for planterne at vokse i.

Del denne side med andre