Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Pap og karton er blandt de typer affald, der kan bruges igen og igen. Brugt pap, som for eksempel papkasser, bølgepap og karton, kan blandt andet blive til paprør i køkkenruller eller til æggebakker. Men for at pappet kan bruges igen, skal det sorteres fra alt det andet affald. Det meste pap og karton kan genanvendes. Det er både emballagen fra havregryns- og cornflakes-æsker. Men det er også pappet uden om tandpastatuben, emballagen om den nye legetøjsbil og de store papkasser, der for eksempel har været brugt til indpakning af en ny computer. Hvis pappet er snavset eller vådt, kan det ikke bruges igen, og så skal det i skraldespanden. Pappet kan afleveres på genbrugsstationen. I nogle kommuner kan man indsamle pappet, hvor man bor. Det er især, hvis man bor i lejlighed. Så bliver pappet hentet af skraldemanden direkte på bopælen.

Artikel om papir

Spar på papiret

Vi bruger rigtig meget papir i Danmark. Cirka 200 kilo per person per år. Vi kan selvfølgelig ikke helt undvære papir i hverdagen. Men der er mange måder at spare på papiret.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om plastik