Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Vi kan alle sammen blive bedre til at spare på papiret. Både børn og voksne. Her er nogle råd til, hvordan man sparer papir:

  1. Brug fejlprint som kladdepapir
  2. Skriv, kopier og print på begge sider af papiret
  3. Læs mails og andet på computeren, så sparer du papir til print
  4. Få dine forældre til at sige: ”Nej tak til reklamer”. Så sparer man mange kilo affald om ugen. Man kan tilmelde sig på posthuset og få et klistermærke på døren eller postkassen.
  5. Brug en klud til at tørre op på bordet i stedet for køkkenrulle
  6. Foreslå dine forældre at købe genbrugspapir (fx kan man få toiletpapir og kaffefiltre lavet af genbrugspapir) og/eller miljømærket papir.
  7. Aflever brugt papir og pap til en indsamling, så det bliver genanvendt.

Hver gang vi sparer papir, sparer vi også på ressourcerne. Ressourcerne til fremstilling af papir er både træ, kemikalier, energi og vand.

Hvis vi indsamler 1 ton papir – det svarer til, hvad fire mennesker i Danmark bruger om året – så sparer vi 17 træer for at blive fældet.

Artikel om papir

Pengesedler

I dag bruger man ofte pengesedler, når man skal betale for noget. Det har man ikke altid gjort. I gamle dage havde man ikke sedler, men kun mønter af guld, sølv og kobber.

Quiz - dyb klogskab

Test din viden om forbrænding