Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Artikler

Hvordan laver man plast?

Plast laves for det meste af olie.

Fra plastaffald til ny plast

Mange kommuner er begyndt at indsamle plastaffald.

Hvad sker der med det plast som bliver indsamlet? Det bliver genanvendt og brugt til at lave nye ting af plast. Det kan eksempelvis foregå sådan her:

Bioplast – hvad er det?

Plast er normalt lavet af råolie. Det kan også laves af andre råstoffer. Og det er måske en rigtig god idé.

Hvilken slags plastik kan genbruges?

Hver kommune kan selv bestemme, hvordan de vil indsamle plastikken.

Vi skal sortere mere plastik

Emballage, havemøbler og  mange andre ting lavet af plastik kan genbruges. Men hvis vi smider det i skraldespanden, bliver det brændt, og så kan plastikken ikke genbruges.

Plastikflasker og plastikdunke

Tomme flasker til shampoo og bøtter til is er lavet af plastik. Ofte er de lavet af plastik-typerne PE-HD eller PP. De kan genbruges.

Plastik - plast

Der findes mange forskellige slags plastik. Eller som industrien kalder det: plast. Alle har de forskellige egenskaber. Man kan godt sige, at plast er en stor familie af tusindvis af forskellige materialer. Alle med hver sin egenskab.

PVC - hård

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem. Der findes hård og blød PVC. Kloakrør og tagrender kan være lavet af hård PVC. Hård PVC kan man genbruge. Man kan aflevere hård PVC til genbrug på genbrugspladsen.

PVC-plastik

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem. Dukker, badedyr, regntøj og ledninger er nogle af de ting, der kan være lavet af PVC. Der er meget klor i PVC. Derfor må du ikke smide PVC i skraldespanden.

Blød PVC

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem. Der findes både hård og blød PVC. Badedyr, haveslanger, skriveunderlag og gummistøvler er tit lavet af blød PVC.

Del denne side med andre