Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Affald og miljø

Der Blaue Engel er et tysk miljømærke, som minder meget om det nordiske Svanemærke. Mærket bliver kontrolleret af de tyske myndigheder.   

Bra Miljöval er et svensk miljømærke, som også minder om Svanemærket. Det er den svenske naturfredningsforening, som kontrollerer mærket. I Danmark kan man blandt andet købe shampoo med miljømærket Bra Miljöval.

FSC-mærket står for Forest Stewardship Council og er en international mærkningsordning. FSC-mærket papir stammer fra skov, hvor der blandt andet gælder følgende: - Der bliver ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at genskabe - Dyr og planteliv bliver beskyttet - De mennesker, der arbejder i skoven får uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn. Det ses blandt andet i Danmark på papirvarer eller havemøbler. 

Læs mere om de danske miljømærker her: ecolabel.dk

Fotos med affald og miljø

Artikel om affald og miljø

Tungmetaller i affald

Man kalder et metal for et tungmetal, hvis det vejer mere end jern. Tungmetaller findes i mange typer affald, men især i elektronik og batterier. Flere af tungmetallerne er sundheds- og miljøfarlige.

Quiz - dyb klogskab

Hvad ved du om henkastet affald?