Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Farligt affald

Artikler

Lak og lakfjerner

Rester af lak og lakfjerner er farligt affald. De kan indeholde organiske opløsningsmidler og miljøbelastende farvestoffer/farvepigmenter, som gør dem til farligt affald, når der er rester eller tomme emballager.

Skrappe rengøringsmidler

Mange af de rengøringsmidler vi bruger, indeholder miljø- eller sundhedsskadelige stoffer, som gør dem til farligt affald. Disse produkter skal afleveres som farligt affald, hvis man har rester eller næsten tomme emballager. 

Hvad er farligt affald?

Farligt affald er ting eller emballager fra vores hverdag, der indeholder stoffer, som kan skade miljøet eller os selv, når det ender som affald. Det er for eksempel kemikalier og rengøringsmidler.

Medicin og kanyler

Medicin er godt – hvis man er syg – men ude i miljøet kan det være skadeligt for fisk og andre dyr. Barberblade og kanyler er også farligt affald, fordi nogen kan komme til at stikke sig på dem og blive smittet med forskellige sygdomme.

Faresymboler

Faresymboler viser, om et produkt er sundheds- eller miljøfarligt. Et produkt kan godt have flere symboler. Formålet med symbolerne er at beskytte borgerne ved at advare mod kemikaliernes farlige egenskaber.

Imprægneret træ

Hegn, skure og sandkasser er ofte lavet af imprægneret træ. Man imprægnerer træ for, at træet ikke skal rådne eller blive angrebet af svampe og bakterier.

Klor

Klor bruges blandt andet i svømmehaller og i rengøringsmidler til at slå bakterier ihjel. Men klor findes også plastiktypen PVC og i husholdningssalt.

Eksempler på farligt affald

I denne artikel kan du læse en række eksempler på produkter og stoffer i vores hverdag, der skal indsamles som farligt affald eller specialaffald.

Lysstofrør og sparepærer er farligt affald

Lysstofrør og sparepærer bruger mindre energi end glødepærer. De holder også længere, og derfor er det godt for både miljøet og pengepungen at bruge dem. Lysstofrør og sparepærer indeholder kviksølv, derfor skal de afleveres som farligt affald.

Del denne side med andre