Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Henkastet affald

Artikler

Renere veje og rastepladser

Veje og rastepladser flyder ofte med affald. Folk smider affald ud af vinduet, mens de kører - og på rastepladser efterlader de både restaffald og byggeaffald. Kan man gøre noget?

Henkastet affald er ren dovenskab

Alt det affald, vi smider i naturen, ligger og flyder i årevis. Meget af affaldet vil også ligge der tusind år efter, vi er døde – hvis der ikke er nogen, der samler det op. Desuden er meget af affaldet de rene dødsfælder for mus, fugle og andre dyr.

Festivalgæster er vilde med sortering

Undersøgelser viser, at unge mennesker er dårligst til at håndtere deres affald, når de er i flok eller er påvirkede af alkohol og stoffer. Alligevel har Roskilde Festival vist, at det er muligt at få festivalgæster og frivillige til at sortere meget

Festivalpant hjælper u-landene

Roskilde Festival er Danmarks største med næsten 100.000 gæster og frivillige. Det giver også masser af affald. Men sammen med en række frivillige organisationer rydder festivalen op - og hjælper på samme tid miljøet og verdens fattige!

Festivaludstyr til hjemløse

At tage på festival betyder for mange en uges strabadser med øl, f**** og hornmusik – men der bliver efterladt tusindvis af brugbare effekter på campingområdet. Det får hjemløse blandt andet gavn af.