Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Vælg tema

Klassens egen hjemmeside

VUC Madspild
Madspild i kantiner og restauranter

Madspild i kantiner og restauranter

Fakta: 

*Danmark genererer et årligt madspild på 700.000 tons, som kunne være spist.

*Husholdningernes madspild udgør 260.000 ton pr. år.

*I servicesektoren er der et årligt madspild på 227.000 ton, heraf 163.000 ton fra detailhandlen, 29.000 ton fra hoteller og restauranter og 31.000 ton fra institutioner og storkøkkener om året.

Hvorfor smider det den ud?

*En stor portion mad fra buffeten smides ud, fordi der var tilberedt for meget mad i forhold til antal besøgende.

*På et hospital eller et plejehjem smides der 40% af indholdet på tallerkenen ud, fordi portionerne ikke er tilpasset den enkeltes appetit.

Hvad laver restauranter og kantiner til reducere madspild?