Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Fremtidens affaldsløsninger

Artikler

Glas og papir i jorden

En måde at gøre kuberne til glas- og papirindsamling større  og samtidig mindre synlige på, er at grave dem ned i jorden. Det gør det lettere at tømme beholderne og sparer en masse plads.

Affaldssug

Affaldssug er et lukket system, hvor affaldet transporteres i stålrør under jorden. Affaldet kan opsamles i en container eller i en tank under gården eller i kælderen.

Restaffald under jorden

Mange kommuner arbejder i disse år med forskellige løsninger på indsamling af affald. Skilte, cafeer, cykelstier og parkeringspladser kræver plads, og der er derfor ikke længere plads til affaldsbeholderne i gadebilledet.

Den usynlige by

Tidligere løb spildevandet i åbne rendesten. Senere kom natmanden og hentede affaldet på sin åbne vogn. I årtier hang telefonledningerne og gav gode siddepladser til svalerne. I dag er disse ting gravet ned og blevet en del af den usynlige by.

Flerkammersortering

Mange mennesker er trætte af at de mange affaldsbeholdere i haven. Derfor indfører flere og flere kommuner nu en løsning med affaldsbeholdere med to fire kamre i én beholder. Det får nemlig borgerne til at sortere mere fra til genbrug.

Affald er kommunernes ansvar

I Danmark har kommunerne ansvaret for affaldet. Det gælder både det affald, der kommer hjemme fra os selv (husholdningsaffald), og det, der kommer fra virksomhederne (erhvervsaffald).

Del denne side med andre