Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Webquest
Det er en kunst at genbruge (5.-6.)

Udfordringen: Gå på jagt efter ressourcerne!

Jeres kunstnergruppe skal på jagt i affaldet og lave en udstilling, der både er smuk og formidler viden om affald som ressource.

I skal udstille de bedste genstande – 3-5 stk. Til hver genstand skal I lave et skilt, der fortæller:

  • Hvad har genstanden været brugt til?
  • Ca. hvor gammel den er?
  • Hvilket materiale(r) består den af?
  • Måske kan I finde ud af, hvor tingen kommer fra, gerne med kort. Hvis tingen består af flere materialer, kan I måske tegne streger på et verdenskort.
  • Kan tingen genbruges? Hvordan?
  • Hvor lang tid ville den ca. være om at forsvinde i naturen?

Fordi I alle sammen er så dygtige, vil ingen af jer kopiere det, som en anden gruppe har valgt. Hvert stykke affaldskunst er unikt!

Processen

Hjemmeopgave

Alle gruppens medlemmer samler affald gennem en uge. Affaldet skal ikke være let forgængeligt og ulækkert som madrester, bleer og lignende, men fx rengjort emballage og andet affald. Prøv at samle så forskellige ting som muligt. I behøver fx kun én avis og et syltetøjsglas. Måske kan I også finde noget ”storskrald”, legetøj eller lignende, for at give variation.

Gruppen samles

Gruppen samles og affaldet sorteres efter materiale. Ved I, hvor materialerne kommer fra og hvordan de kan genbruges?

Arbejde på computeren

For at kunne udvælge de bedste stykker til jeres udstilling, søger gruppen informationer på nettet om, hvor materialerne kommer fra og hvordan de kan genbruges.

Det er vigtigt at vælge de genstande, der fortæller den bedste historie. For at give det unikke kunstneriske udtryk, må to grupper ikke vælge det samme stykke affald.

Gruppen samles

Gruppen samles og de 3-5 genstande, der skal udstilles, udvælges. Nu skal udstillingen klargøres og opgaverne uddeles i gruppen:

  • Halvdelen af gruppen laver skilte til udstillingen
  • Den anden halvdel gør genstandene klar og sætter dem evt. op på plader og kasser.

Ekstra opgaver

Hvis der er tid, eller hvis nogle grupper bliver færdige før andre, kan der udarbejdes en plakat, et katalog og/eller en hjemmeside med billeder af de udstillede genstande.

Brug plakatværkstedet eller Klassens Egen Hjemmeside.

Fernisering

En fernisering er en åbning af en udstilling, hvor kunstnerne ofte er til stede, møder gæsterne og fortæller om deres værker.

Hele udstillingen åbnes og grupperne præsenterer selv deres genstande og fortæller om deres valg. Grupperne begynder med at beskrive deres ting (hvad er den lavet af, hvad har den været brugt til), for derefter at fortælle om oprindelse og mulighed for genbrug.