Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Vælg tema

Genbrug af glas og flasker

Tomme marmelade-glas og saftevands-flasker kan man bruge igen. Derfor må du ikke smide dem i skraldespanden. Sodavandsflasker med pant kan du få penge for i forretninger. Derfor er det selvfølgelig bedst, hvis du afleverer dem der.

Glas og flasker bliver kørt til glas-fabrikker. Her sorterer man glasset. Glasset bliver sorteret med håndkraft og ikke af maskiner. Derfor er det vigtigt, at man skyller glasset, inden man kommer dem i glas-containeren. Det er også bedst, hvis flaskerne ikke går i stykker, når de bliver smidt i.

Hele flasker bliver sorteret fra. Flaskerne vasker man grundigt, og de bliver brugt igen. Andet glas og glasskår bliver kørt til glasværker. Her smelter man glasset og laver det til nye glas og flasker. På den måde får vi mindre affald. Man sparer også på de materialer, som glas er lavet af.

Kopper og tallerkner lavet af porcelæn må ikke komme i glascontaineren, da det ødelægger glasproduktionen. Porcelæn skal i stedet afleveres på genbrugsstationen, da det blandt andet kan bruges under veje og som grus. 

Kilder:

http://www.glasfakta.dk/viden/trends/glas/glasproduktion-i-danmark-fra-renaessancen-til-nu/

mst.dk

genanvendelse af glas og flasker