Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Vælg tema

Indsamling af metal

For at blive genbrugt er det vigtigt at indsamle metallet korrekt. Du kan aflevere det på genbrugspladsen eller til storskrald. Som noget nyt kan du, i nogle kommuner, også indsamle det i skraldespande med flere rum.

Metal kan ikke brænde på et almindeligt forbrændingsanlæg, men forurener i stedet røgen og slaggen. Derfor er det vigtigt at indsamle det.

Ting af metal kan afleveres på genbrugspladsen. Det er forskelligt, hvordan hver genbrugsplads sorterer metallerne. Det er derfor bedst at spørge de ansatte på genbrugspladsen, hvor man skal smide det ud.

Nogle kommer alt metal ned i ”jern og metal”-containeren. Andre steder sorterer man ledningerne for sig selv, fordi de indeholder rent kobber. Kommunerne kan få en god pris for rent kobber i ledningerne, og kobberet er let at genbruge, fordi det ikke er blandet med andre metaller.

Nogle steder har man mulighed for at aflevere sine ting til storskrald. Enten ude ved vejen, hvis du bor i hus, eller i et storskraldsrum, hvis du bor i lejlighed. Her kan man stille store ting af metal, som man gerne vil smide ud. Det kan for eksempel være en stol med metal-ben, et køleskab eller legetøj lavet af metal.

Uanset om du afleverer det på genbrugspladsen, i en skraldespand med flere kamre ved dit hus eller til storskrald, kan tingene skilles ad og genbruges.

Du kan læse om skraldespande med flere rum under temaet om fremtidens affald.