Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.

Vælg tema

Artikler

Hvilken slags plastik kan genbruges?

Hver kommune kan selv bestemme, hvordan de vil indsamle plastikken.

Vi skal sortere mere plastik

Emballage, havemøbler og  mange andre ting lavet af plastik kan genbruges. Men hvis vi smider det i skraldespanden, bliver det brændt, og så kan plastikken ikke genbruges.

Plastikflasker og plastikdunke

Tomme flasker til shampoo og bøtter til is er lavet af plastik. Ofte er de lavet af plastik-typerne PE-HD eller PP. De kan genbruges.

Plastik - plast

Der findes mange forskellige slags plastik. Eller som industrien kalder det: plast. Alle har de forskellige egenskaber. Man kan sige, at plast er en stor familie af forskellige materialer.

PVC - hård

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem. Der er blød og hård PVC. Hård PVC bruger man blandt andet til tagrender. Hård PVC skal man aflevere på genbrugspladsen. Så bliver den hårde PVC genbrugt.

PVC-plastik

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem. Dukker, badedyr, regntøj og ledninger er nogle af de ting, der kan være lavet af PVC. Der er klor i PVC. Derfor må du ikke smide PVC i skraldespanden.

Blød PVC

Der findes mange slags plastik. PVC er en af dem. Der findes både hård og blød PVC. Badedyr og gummistøvler kan være lavet af blød PVC. Blød PVC skal afleveres på genbrugspladsen. Blød PVC kan man ikke genbruge. Det bliver kørt på deponi.